• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Back

Trots op onze certificeringen!

Trots op onze certificeringen - Blog28 Jan

BAC heeft hard gewerkt aan het verkrijgen van diverse belangrijke certificeringen. Inmiddels beschikt een groot deel van onze plantenvoeding over het Vegan Keurmerk, het Ecocert label, Envirocann en EnvirOganic. Ook zijn onze producten goedgekeurd door de Control Union Certifications. Hieronder bespreken we wat de keurmerken precies inhouden.

Het Vegan Keurmerk

Het verkrijgen van het Vegan Keurmerk in januari 2019 is voor BAC een echte mijlpaal geweest. We waren destijds het eerste Nederlandse bedrijf in plantenvoeding met deze certificering. De producten met dit label bevatten geen dierlijke ingrediënten en er worden geen materialen van dierlijke oorsprong gebruikt bij het productieproces. Ook is de ontwikkeling van deze producten dierproefvrij. Het Vegan Keurmerk wordt uitgegeven door The Vegan Society en is geldig in de EU, Canada, de VS, India en Australië. Hier vindt u een lijstje van plantenvoeding met het Vegan Keurmerk.

Het Ecocert label

BAC Organic Bloom, BAC Organic Grow en BAC Organic PK Booster bevatten het Ecocert label. Dit label staat voor goede arbeidsomstandigheden en een aantal belangrijke milieucriteria. Denk aan bescherming van de biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid. Ook is de meest schadelijke gewassenbescherming en genetische modificatie verboden.

Envirocann en EnvirOganic

Dit keurmerk houdt toezicht op de teelt, kweek en verkoop van onder andere cannabis en hennep. Sociale rechtvaardigheid, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het minimaliseren van milieu-impact en gebruik van schadelijke pesticide zijn hierbij leidend. BAC beschikt over het Envirocann-certificaat voor Bloomstimulator en Rootstimulator. De producten Organic Bloom, Organic Grow en PK Booster zijn EnvirOganic gecertificeerd. EnvirOganic vereist naast alle bovenstaande punten dat producten biologisch zijn.

Control Union Certifications

Control Union Certifications houdt zich bezig met duurzaamheid in de logistieke keten van onder andere de landbouw, industrie, diervoeder en textiel. BAC beschikt over het certificaat ‘Control Union Certifications Standards on Inputs’. Onze producten voldoen aan de standaarden die de organisatie stelt en zijn goedgekeurd om te gebruiken in de biologische landbouw.

« Back

Scroll to top