• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Înapoi

Ce sunt semințele hibride F1?

f1-hybride-zaden-bac-news.jpg08 May

Doriți să obțineți culturi bogate, cu plante mari? Și nu aveți intenția de a recolta semințe de la aceste plante? Soluția ar putea-o reprezenta semințele hibride F1. În această postare de blog vom discuta ce sunt semințele hibride F1 și cum puteți facilita creșterea acestora. 

Cum au fost obținute semințele hibride F1?

Semințele hibride F1 sunt create prin încrucișarea a două plante cu anumite caracteristici dorite. Începem prin a potența aceste caracteristici prin autopolenizare. Acest proces poate dura mai mulți ani și duce la formarea așa-numitor plante de tip homozigot. Prima generație de plante tinere, toate având aceleași caracteristici dorite, poartă numele de hibrizi F1. 

Însă caracteristicile care ne-au determinat să creăm hibridul F1 se vor deteriora în generațiile viitoare. Prin urmare, pentru a menține calitatea ridicată a recoltelor dvs., va trebui să cumpărați mereu semințe hibride F1 noi. 

Ce caracteristici au semințele hibride F1?

Culturile încolțite din semințe hibride F1 prezintă, de obicei, un randament ridicat și un aspect aproape identic. Ele au, de asemenea, aceeași rată de creștere. Produsele vor avea un gust aproape identic: o aromă medie, pe care majoritatea oamenilor o apreciază. Prin urmare, semințele hibride F1 oferă oportunități excelente când cultivați legume și fructe pentru supermarketuri. Aceste semințe costă însă mai mult decât cele obișnuite. 

Accelerarea germinării

Doriți să grăbiți încolțirea semințelor? Atunci cufundați semințele timp de 60 de minute în stimulatorul organic pentru germinarea plantelor X-Seed, înainte de a le pune în pământ. În acest fel, semințele vor putea germina și crește de trei ori mai rapid decât fără stimulator. Se accelerează și creșterea rădăcinilor, fapt ce facilitează absorbția nutrienților. Mai mult, acest stimulator pentru plante va spori rezistența plantelor la ciuperci și la boli. Citiți mai multe despre aceasta în postarea noastră despre germinarea semințelor.

Mai multe informații

Căutați mai multe informații despre semințele hibride F1? Sau despre nutrienții noștri biologici pentru plante? Puteți oricând să ne sunați, să ne trimiteți un e-mail sau să completați formularul nostru de contact. Vă vom oferi cu plăcere recomandări profesioniste.  

« Înapoi

Scroll to top